Συνεχίζεται η κόντρα κορυφής στην Αλβανία: Στις 13 Οκτωβρίου οι εκλογές στην Αλβανία όρισε ο Μέτα, στις 30 Ιουνίου επιμένει ο Ράμα

Συνεχίζεται η κόντρα κορυφής στην Αλβανία: Στις 13 Οκτωβρίου οι εκλογές στην Αλβανία όρισε ο Μέτα, στις 30 Ιουνίου επιμένει ο Ράμα

Ο Πρόεδρος της χώρας Ίλιρ Μέτα ανήγγειλε νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών τη 13η Οκτωβρίου, αλλά ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα επιμένει ότι αυτές θα γίνουν την Κυριακή 30 Ιουνίου. Οπαδοί της αντιπολίτευσης, η οποία έχει δηλώσει ότι θα απέχει από τις εκλογές της 30ης Ιουνίου, επιχειρούν να εμποδίσουν την προετοιμασία τους, καταστρέφοντας σε πόλεις και

Ο Πρόεδρος της χώρας Ίλιρ Μέτα ανήγγειλε νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών τη 13η Οκτωβρίου, αλλά ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα επιμένει ότι αυτές θα γίνουν την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Οπαδοί της αντιπολίτευσης, η οποία έχει δηλώσει ότι θα απέχει από τις εκλογές της 30ης Ιουνίου, επιχειρούν να εμποδίσουν την προετοιμασία τους, καταστρέφοντας σε πόλεις και χωριά της Αλβανίας κάλπες, ψηφοδέλτια, κ.λπ., συγκρουόμενοι πολλές φορές με την Αστυνομία.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ράμα ότι μοιράζει χρήματα για την αύξηση της συμμετοχής στην ψηφοφορία της Κυριακής και όπλα σε οπαδούς της για να αποτρέψει την αντιπολίτευση στις προσπάθειες να εμποδίσει τη διεξαγωγή τής ψηφοφορίας την προσεχή Κυριακή.

Ο Πρόεδρος Μέτα δήλωσε ότι η νέα ημερομηνία συμπληρώνει το κενό του διατάγματος της 10ης Ιουνίου με το οποίο ο ίδιος ακύρωσε την ημερομηνία της 30ης Ιουνίου για τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών στη χώρα. και πρόσθεσε, ότι δεδομένης της αδιέξοδης κατάστασης επιδιώκει να δώσει μια ευκαιρία σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να μετάσχουν στις εκλογές ώστε αυτές να πληρούν την δημοκρατική αρχή της επιλογής μεταξύ τουλάχιστον δύο υποψηφιοτήτων.

Αντιδρώντας στην απόφαση Μέτα, ο πρωθυπουργός Έντι Ραμα επανέλαβε ότι δεν υπάρχει άλλη ημερομηνία εκλογών εκτός από αυτή της 30ης Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο