Συμμετοχή Αρχηγού ΓΕΑ σε Αεροπορικό Συνέδριο στο Ισραήλ – επιχειρησιακά τα ισραηλινά F-35

Συμμετοχή Αρχηγού ΓΕΑ σε Αεροπορικό Συνέδριο στο Ισραήλ – επιχειρησιακά τα ισραηλινά F-35

ο επικεφαλής της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας ανέβασε την είδηση στον επίσημο λογαριασμό του στρατού στο Twitter ενώ έδειξε στους επικεφαλής 20 ξένων αεροποριών και τη φωτογραφία ενός ισραηλινού F-35 που πετούσε πάνω από τη Βηρυτό

Την Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, συμμετείχε στις εργασίες του Αεροπορικού Συνεδρίου «IAF Senior Air Force Conference 2018», που διοργάνωσε η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ και πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων θέματα στρατηγικής, αερομεταφορών, καινοτομίας, αεροπορικής διπλωματίας (διεθνείς ασκήσεις), ενώ οι συμμετέχοντες συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ και επισκέφθηκαν το Μνημείο Πεσόντων και έκθεση της Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης οι προσκεκλημένοι Αρχηγοί πραγματοποίησαν πτήση με εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ.

Η είδηση στη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι ότι το Ισραήλ έγινε η πρώτη χώρα που χρησιμοποίησε τα F-35 σε συνθήκες πραγματικής μάχης.

«Πετάμε τα F-35 σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και έχουμε ήδη επιτεθεί δύο φορές σε δύο διαφορετικά μέτωπα», φέρεται να πρόσθεσε ο υποπτέραρχος Αμικάμ Νόρκιν απευθυνόμενος στους επικεφαλής 20 ξένων Πολεμικών Αεροποριών.

Μάλιστα ο επικεφαλής της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας ανέβασε την είδηση στον επίσημο λογαριασμό του στρατού στο Twitter ενώ έδειξε στους επικεφαλής 20 ξένων αεροποριών και τη φωτογραφία ενός ισραηλινού F-35 που πετούσε πάνω από τη Βηρυτό, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα ΜΜΕ που κάλυπταν το συνέδριο.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα εκτός ΗΠΑ που απέκτησε F-35, ενώ παρέλαβε τα δύο πρώτα αεροσκάφη από μια συνολική παραγγελία 50 τον Δεκέμβριο του 2016 και μέχρι σήμερα διαθέτει τουλάχιστον εννέα μαχητικά.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο