Ιρανικό drone κατέρριψαν οι Ισραηλινοί, F-16 της ΙΑF κατέρριψαν οι Σύροι

Ιρανικό drone κατέρριψαν οι Ισραηλινοί, F-16 της ΙΑF κατέρριψαν οι Σύροι

Η κλιμάκωση άρχισε μέσα στη νύχτα με την αναχαίτιση από τον ισραηλινό στρατό πάνω από το ισραηλινό έδαφος ενός μη επανδρωμένου αεροπλάνου που το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι είναι ιρανικό

Επιχειρήσεις στη Συρία πραγματοποίησαν οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις χτυπώντας ¨θέσεις του Ιρανικού στρατού” όπως ανακοίωναν, ενώ οι προσκείμενες στον Ασαντ Δυνάμεις κατέρριψαν ισραηλινό F-16, και η Χεσμπολάχ απειλεί.

Η κλιμάκωση άρχισε μέσα στη νύχτα με την αναχαίτιση από τον ισραηλινό στρατό πάνω από το ισραηλινό έδαφος ενός μη επανδρωμένου αεροπλάνου που το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι είναι ιρανικό.

Tο πρωί ισραηλινό μαχητικό αεροπλάνο F-16 συνετρίβη και ο ένας από τους πιλότους του τραυματίσθηκε σοβαρά σήμερα, αφού δέχθηκε πυρά της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας ενώ πραγματοποιούσε πλήγματα εναντίον «ιρανικών στόχων» στη γειτονική Συρία.  Η οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου δήλωσε ότι η κατάρριψη του μαχητικού F-16 των Ισραηλινών, σηματοδοτεί “την αρχή μιας νέας στρατηγικής φάσης” η οποία θα περιορίσει την εκμετάλλευση του συριακού εναέριου χώρου από το Ισραήλ, ;όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση.

Στη συνέχεια το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι “Δώδεκα στόχοι, περιλαμβανομένων τριών συστοιχιών αντιαεροπορικής άμυνας και τεσσάρων ιρανικών στόχων που αποτελούν τμήμα του ιρανικού στρατιωτικού μηχανισμού στη Συρία, δέχθηκαν επίθεση”, και πρόσθεσε: “Στη διάρκεια της επίθεσης, αντιαεροπορικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν προς το Ισραήλ, με αποτέλεσμα να ηχήσουν συναγερμοί στο Βόρειο Ισραήλ”.

Παράλληλα οι Ισραηλινοί θέτουν θέμα απομάκρυνσης της Χεσμπολάχ και άλλων σιιτικών ομάδων από τα Ισραηλινο-συριακά σύνορα, ενώ οι Χεσμπολάχ θέτει θέμα εναέριου χώρου.

Το Ιράν από την πλευρά του μέσω του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων Tasnim δεν σχολιάζει την κατάρριψη του μη επανδρωμένου αεροχήματος. Ειδικότερα παρατίθενται δηλώσεις του ταξιάρχου Χουσείν Σαλαμί, υπαρχηγού των Επαναστατικών Φρουρών του Ιράν, ο οποίοςδηλώνει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει οποιαδήποτε αναφορά για την “αναχαίτιση” ιρανικού μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (drone) από τους Ισραηλινούς, καθώς τους θεωρεί “ψεύτες,”. Ο υπαρχηγός του σώματος Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, αρνήθηκε να σχολιάσει την αναφορά περί κατάρριψης από τους Ισραηλινούς, ενός μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (drone) που φέρεται να είχε απογειωθεί από την Συρία. Παράλληλα επείλησε τους Ισραηλινούς με “κόλαση”.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Τimes of Israel

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο