Ανεβάζει το “θερμόμετρο” η Τουρκία στο Αιγαίο με εννέα εμπλοκές και μία υπέρπτηση

Ανεβάζει το “θερμόμετρο” η Τουρκία στο Αιγαίο με εννέα εμπλοκές και μία υπέρπτηση

Σήμερα μάλιστα η μία εκ των εννέα εμπλοκών κατέληξε σε υπέρπτηση πάνω από τη Ρω, ενώ οι Τούρκοι ρίχνουν στο Αιγαίο και τα drone σε ένα σκηνικό.

Η Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις στι Αιγαίο σε τέσσερις περιοχές: η πρώτη μεταξύ Λήμνου και Λέσβου, η δεύτερη μεταξύ Χίου και Σάμου, η τρίτη στις Οινούσσες και η τέταρτη στην ευρύτερη περιοχή της Μεγίστης (Καστελόριζο).

Είτε το κάνουν ταυτόχρονα στις τέσσερις περιοχές είτε εναλλάξ ανεβάζοντας επικίνδυνα το θερμόμετρο.

Σήμερα μάλιστα η μία εκ των εννέα εμπλοκών κατέληξε σε υπέρπτηση πάνω από τη Ρω. Ωστόσο οι Τούρκοι ρίχνουν στο Αιγαίο και τα drone σε ένα σκηνικό.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 30η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 11 (9×2 F-16, 2×2 F-4)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 (1 CN-235 και 1 UAV)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 24

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 8

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 16

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 15

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 9

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο 1. Μια εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν η υπερπτήση που πραγματοποίησε ένα τουρκικό Α/Φ F-16 στις 15:16 άνωθεν της νήσου Ρω, στα 5.400 πόδια. 2. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Η σοβαρότερη πρόκληση είναι η υπερπτήση στη Ρω, όταν τουρκικό F-16 πέρασε σε ύψος 5.400 ποδών πάνω από το νησί καταδιωκόμενο από αντίστοιχο ελληνικό αεροσκάφος της 336 Μοίρας. Από τις εννέα συνολικά αερομαχίες που έγιναν, οι τρεις καταγράφονται στην περιοχή του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης. Μάλιστα οι Τούρκοι στην ίδια περιοχή θέλησαν να προκαλέσουν ακόμη περισσότερο και με πτήση Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους.

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο